banner

TR

ana prj galr mat ilt gmfactw

tr

TÜRKİYE

kny

KONYA

 

KNV

Konevi

İşitme Engellilr

Okulu

PROJE

ORTAKLARIMIZ

z

Zavod za gluhe in Naglušne 

v

Equalizent Schulungs- u. Beratungs GmbH

 

is

Instituto Enseñanza Secundaria La Rosaleda

w

University of Warwick

 

PROJEMİZ

Proje Adı: TEORİDEN PRATİĞE

SAĞLIK VE İŞİTME BAKIMI İLE İLGİLİ ÖZEL EĞİTİM OKULLARINDA KAPASİTE BİNASI

Proje Kısaltması: DISPLAY

Program: Erasmus+

Eylem: KA2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği

Eylem Türü: KA201 - Okul Eğitiminde Stratejik Ortaklıklar

Çağrı Yılı: 2015 Dönem:1

Proje Başlangıcı: 01/09/2015 Proje Bitişi: 31/12/2018 Proje Süresi (ay): 28

PROJE ÖZETİ

Bu projenin başlıca hedefleri, işitme yeteneklerine ilişkin sağlık ve bakım sorunları açısından okulların, ailelerin, öğrencilerin, üniversitelerin, sosyal savunma gruplarının, hükümetlerin, şirketlerin, hastanelerin ve ortak ülkelerdeki gönüllülerin güçlü ve bilgilerini bir araya getirmektir. Sağır ve işitme engelli öğrencilerin İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki özel eğitim öğretmenlerinin yoğun eğitim programlarıyla doğrudan hedef kitlesi olarak eğitimini amaçlıyoruz. Doğrudan hedef grubumuz, sağır ve işitme engelli öğrencileri ve ailelerini de içerir. Dolaylı hedef gruplar üniversite kurumları, akademisyenler, hizmet içi öğretmenler, danışmanlar, öğretmenler, eğitim otoriteleri, sağır ve işitme engelli öğrencilere yönelik rehabilitasyon hizmetleri ve sağlık çalışanlarıdır. Bir başka amaç da, özel eğitim okullarının hizmet kapasitelerinin artırılması, sağlık ve işitme engellerinin okul hizmetine uygun şekilde entegrasyonunun sağlanması, ortak ülkelerin en iyi uygulamalarının belirlenmesi, ortak ülkelerin işitme ve sağlık uygulamaları araştırılması, akademisyenler arasındaki mesleki çalışmaları güçlendirilmesi ve özel Öğretmenler, daha iyi eğitim ve çeşitli etkinlikler sunmak için eğitim görürler.
     Hareketlilik aktiviteleri, özel eğitim öğretmenlerinin profesyoneller tarafından özel olarak tasarlanmış ders konularıyla eğitileceği kısa dönemli ortak personel eğitimleri. Her eğitim günü, özellikle belirli proje hedeflerini incelemek ve iletmek için tasarlanacaktır. Doktorlar, akademisyenler, konuşma terapistleri, odologlar ve öğretmen eğitmenleri bu hareketlilik faaliyetlerini kendi uzmanlıklarını sunarak kullanacaklar.
     Fikri çıkışlar, sağlık ve işitme alanındaki profesyonellerden sağırlık ve işitme engellileriyle ilgili konulardan oluşan açık çevrimiçi modüldür. Dersler, interaktif, çok dilli ve sağır erişilebilir web sitemizde İngilizce, Almanca, İspanyolca, Slovakça ve Türkçe olmak üzere 5 dilde ve karşılık gelen işaret dillerinde kaydedilecektir. Bir başka entelektüel çıktı, yaygınlık, sağırlık ve işitme bozukluğunun nedenleri ve önlenmesi, kulak muayenesi, işitme engelliğinin tespiti, taranması ve test edilmesi, kulak operasyonları, rehabilitasyon ve eğitim, işitme gibi kritik sağlık ve bakım konularını kapsayan bir çalışma ve analizdir. Yardımcılar, koklear implantların kullanımı, etkinliği ve yanlış yönlendirmesi, DHI'li öğrencilerin aileleri öncelikle işitme bakımı konusunda ev ortamında nasıl bir şeyler bilmeli ve uygulamalı olmalı ve DHI ile bu çocukların sağlık durumu değişiklikleri olasılıkları. Görüşmeler, anketler, belge analizi ve bilimsel makale ve rapor analizleri kullanarak yukarıda bahsedilen konular hakkında veri toplama metodolojisini izleyeceğiz. Niteliksel ve niceliksel yöntemler, özel eğitim öğretmenleri ile işbirliği içinde partner akademisyenlerce kullanılacaktır.
     Yaygınlaştırma faaliyetleri, proje çıktılarının konferans sunuları, dergi makaleleri ve açık çevrimiçi modül, yayınlar ve çıkış paketi de dahil olmak üzere DVD formatında dağıtılacağı son konferans ve atölyelerdir.
     Değerlendirme, görüşme ve anket formatlarında iç ve dış değerlendirmeler yaparak, proje çıktılarının ilerleyişini incelemek için kullanılacaktır.
     Projenin öngörülen sonuçları sağlık alanındaki uzman / kurumların işleri ile özel eğitim okulları / öğretmenleri arasındaki boşluğu bu insanların ve kurumların güçlüklerini birleştirerek sağırlıkla öğrencilerin işitme ile ilgili daha iyi hizmet, sağlık bakımı ve bakım sağlamak için birleştiriyor. Ve işitme engellileridir. Ayrıca, özel eğitim okullarının hizmet kapasitesini çeşitli şekillerde güçlendirmek, bu okulların gelecekte kullandıkları eğitim / hizmet kalitesini çeşitlendirmek için uzun vadeli fayda sağlayacaktır. Ayrıca sağlık alanı uzmanları, akademisyenler, öğretmen eğitmenleri, eğitim danışmanları veya makamları, sağır ve işitme engelli öğrencilerin eğitim süreçlerinde, ailelerinde ve özel eğitim öğretmenlerinde gerçek sınıf ve okul ortamlarında aktif olarak işbirliği yapmalarını teşvik edecektir.

 

PROJECT

Project Name: FROM THEORY TO PRACTICE: CAPACITY BUILDING IN SPECIAL EDUCATION SCHOOLS CONCERNING HEALTH AND HEARING CARE

THE PROJECT SUMMARY

The primary objectives of this project are to bring together the strengths and knowledge of schools-families-students-universities-social advocacy groups - governments-companies-hospitals-and volunteers in our partner countries in terms of health and care issues related to hearing abilities of students with deafness and hearing impairments. We pursue the objectives of training special education teachers in primary and secondary schools through intensive training programs as being our direct target group. Our direct target group also includes students with deafness and hearing impairments and their families. Indirect target groups are university institutions, academics, in-service teachers, mentors, tutors, education authorities, rehabilitation services for students with deafness and hearing impairments and health field workers. Another objective is to increase the service capacities of special education schools, addressing proper integration of health and hearing care components into school service, identifying best practices of partner countries, investigating hearing and health care practices of partner countries, empowering professional work between academicians and special education teachers to provide better developed teaching and variety of activities.
Our mobility activities are short terms joint staff trainings where special education teachers will be trained via a specifically designed course subjects by professionals. Each single day of training will be particularly designed to examine and convey certain project objectives. Doctors, academicians, speech therapists, audiologists and teacher trainers will employ these mobility activities by presenting their own expertises.
Intellectual outputs are open online module where it covers lectures from health and hearing field professionals regarding to deafness and hearing impairment. Lectures will be recorded in 5 languages including English, German, Spanish, Slovak and Turkish and their corresponding sign languages to be published in our interactive, multilingual and deaf accessible web site. Another intellectual output is study and analysis covering crucial health and care issues of hearing such as prevalence, causes and prevention of deafness and hearing impairment, examination of the ear, detection, screening and testing of hearing impairment, ear operations, rehabilitation and education, hearing aids, cochlear implants usage, effectiveness and misbelieves, what families of students with DHI should primarily know and apply in house settings about hearing care, and possibilities of health condition variations of these children with DHI. We will follow the methodology of data collecting about above mentioned subjects by employing interviews, questionnaires, document analysis and scientific articles and reports analysis. Qualitative and quantitative methodologies will be employed by our partner academics in cooperation with special education teachers.
Dissemination activities are final conference and workshops where project outcomes will be disseminated through conference presentations, journal articles, and website including open online module, publications and output package as in DVD format.
Evaluation will serve to examine the progression of the project outcomes by conducting internal and external evaluations in interview and survey formats.
The project’s envisaged results are bridging the gap between the works of health field experts/institutions and special education schools/teachers in terms of combining the strengths of these people and institutions to provide better service, health care and care related to hearing of students with deafness and hearing impairments. Also, empowering service capacity of special education schools in diverse ways will provide long term benefits for these schools to diversify the quality of education/service that they utilize in the future. It will furthermore encourage health field experts, academics, teacher trainers, education advisers or authorities to collaborate actively in the education process of students with deafness and hearing impairments, their families and special education teachers in real classroom and school settings.

DUYURULAR
1- Projemiz faalliyetleri kapsamında; 11-15 Nisan 2016tarihlerinde SLOVENYA Ljubljana şehrinde bulunan Zavod za gluhe in Naglušne kurumunda eğitim ve gözlem faaliyetlerinde bulunduk.

2- Projemiz faalliyetleri kapsamında; 09-13 Mayıs 2016tarihlerinde İSPANYA MALAGAşehrinde bulunan IES La Rosaleda kurumunda eğitim ve gözlem faaliyetlerinde bulunduk.

 

3- Projemiz faalliyetleri kapsamında; 10-14 Ekim 2016tarihlerinde AVUSTURYA VİYANA şehrinde bulunan EQUALİZENTkurumunda eğitim ve gözlem faaliyetlerinde bulunduk.
4- Projemiz faalliyetleri kapsamında; 10-19 Mayıs 2017 tarihlerinde SLOVENYA Ljubljana şehrinde bulunan Zavod za gluhe in Naglušne kurumunda eğitim ve gözlem faaliyetlerinde bulunduk.
euab uameb